Le aoga tele o le L-selenomethionine i Mea'ai Manu

Le a'afiaga o le seleni
Mo lafumanu ma moa
1. Faʻaleleia le gaosiga o le gaosiga ma le fua o le liua o fafaga;
2. Fa'aleleia le faatinoga o le toe gaosia;
3. Faʻaleleia le lelei o aano o manufasi, fuamoa ma susu, ma faʻaleleia atili le seleni o oloa;
4. Faʻaleleia le faʻaogaina o porotini manu;
5. Faʻaleleia le malosi e tetee atu ai i le atuatuvale o manu;
6. Fetuuna'i microorganisms intestinal e tausia ai le soifua maloloina ole manava;
7. Fa'aleleia le puipuiga o manu...
Aisea e sili atu ai le seleni fa'aletino nai lo le seleni fa'aletino?
1. I le avea ai o se faʻaopoopoga i fafo, o le bioavailability o le seleni cysteine ​​​​(SeCys) e le maualuga atu nai lo le sodium selenite.(Deagen et al., 1987, JNut.)
2. E le mafai e manu ona fa'apipi'i sa'o selenoproteins mai SeCys mai fafo.
3. O le faʻaogaina lelei o SeCys i manu e maua atoatoa e ala i le toe faʻafouina ma le faʻapipiʻiina o le seleni i le auala metabolic ma i totonu o sela.
4. O le vaitaele seleni o loʻo faʻaaogaina mo le teuina mautu o le seleni i manu e mafai ona maua e ala i le faʻaofiina o le faʻasologa o le faʻasologa o seleni-o loʻo i ai polotini i le tulaga o SeMet nai lo mole methionine, ae le mafai e SeCys ona faʻaogaina lenei auala faʻapipiʻi.
Auala fa'afefe o selenomethionine
E mitiia i le auala lava lea e tasi e pei o le methionine, lea e ulu atu i le toto e ala i le sodium pumping system i le duodenum.O le fa'atonuga e faia e le afaina ai le mitiia.Talu ai o le methionine o se amino acid taua, e masani lava ona faʻafefe tele.
Galuega fa'aola ole selenomethionine
1. Antioxidant galuega: Seleni o le nofoaga tutotonu o le GPx, ma o lona antioxidant galuega e iloa e ala i le GPx ma thioredoxin reductase (TrxR).O le galuega a le Antioxidant o le galuega autu lea a le seleni, ma o isi galuega faʻale-ola e tele lava e faʻavae i luga o lenei mea.
2. Faʻaleleia le tuputupu aʻe: O se numera tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le faʻaopoopoina o le seleni faʻaola poʻo le seleni faʻaleaganuʻu i meaʻai e mafai ona faʻaleleia atili ai le tuputupu aʻe o moa, puaa, ruminants poʻo iʻa, e pei o le faʻaitiitia o le fua o meaʻai i aano o manu ma faʻateleina le mamafa o aso uma. maua.
3. Faʻaleleia le faʻaleleia o le faʻaleleia: O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e mafai e le seleni ona faʻaleleia le gaogao o le sperm ma le numera o le sperm i totonu o le sua, ae o le le lava o le seleni e mafai ona faʻateleina le fua o le sperm malformation; le fua o fuamoa fuamoa, faʻaleleia le lelei o atigi fuamoa ma faʻateleina le mamafa fuamoa.
4. Faʻaleleia le lelei o aano o manu: Lipid oxidation o le mafuaʻaga autu lea o le faʻaleagaina o le lelei o aano o manu, o le seleni antioxidant function o le mea autu lea e faʻaleleia ai le lelei o aano o manufasi.
5. Detoxification: O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le seleni e mafai ona faʻafefe ma faʻaitiitia aʻafiaga oona o le taʻitaʻi, cadmium, arsenic, mercury ma isi elemene leaga, fluoride ma aflatoxin.
6. Isi galuega tauave: E le gata i lea, o le seleni e taua tele i le puipuiga, seleni deposition, hormone secretion, digestive enzyme activity, etc.

Taimi meli: Feb-28-2023